maanantai 4. helmikuuta 2013

Hoito/vuokraponi historiani!

Aattelin kertoo teille vähän mun hoito/vuokraponi historiasta, vaik tää ei oikeestaa liity melkee ollenkaa muhun ja Mellee, mut aattelin kummiskii tehä tänne ku tääl suurin osa ainkii on heppaihmisii ja ainakii parii saattais jopa kiinnostaa, mut joo mul on täs matkanvarrel ollu 4 hoito/vuokraheppaa, ja yks sellai suosikki poni jolla menin AINA tunneilla :) eli kaiken kaikkiaan 5!
 
Seppo: Sepon hoitamisen aloitin ''virallisesti'' vasta leirillä 2011, mutta sitä ennen olin käynyt ratsastamassa sepolla useasti. Ensimmäinen ratsastus Sepolla tapahtui vuonna 2008 kun menin entisen kaverini kanssa sinne yksärille jossa Seppo asusti (asustaa edelleen). Olin silloin todella pieni joten pystyin menemään sepolla hyvin, oltii omasta mielestäni hyvä pari ja meil meni yllättävän hyvin joka tunti, välillä ''suutuin'' ku se mun entinen kaveri sai mennä Sepolla tunnin ku mä menin yhellä suokilla (Hutilla). Mentii sitte siin 2008 leirille ja menin siellä lähestulkoon joka tunti Sepolla, ja siitä se sitten lähtikin kun voitettii Seponkassa leirikisat ja palkintona oli ilmanen ratsastustunti Sepolla :) Mun ja Sepon taival kesti jopa vuoteen 2012! Seppo on ollut tähän mennessä pitkäaikaisin hoitoponini. Taipaleemme päättyi, koska kasvoin Sepolle liian isoksi joka otti aika koville! Seppo oli välillä aika hankala ratsastettava varsinkin pellolla, kun ei ollut kenttää. Pellolla se vaan veteli päätä alas ja veti välillä kunnon pukkirodeon kun halus syömää, mutta joskus maastossakin teki sen et veti vaa ihan täysii jonnekkii pusikkoo tai sitte ojaa ja siel sitte vaa seisottii ja ihmeteltii :) Seppo on shetlanninponi ruuna.
 
tallilla 073
29.08.11 Talilla 032
29.08.11 Talilla 060

Repe: Repeä en kerennyt kauaa vuokraamaan koska ajat eivät millään sopineet ja meiltä rupettiin pyytämään aika kallista hintaa kerralta. Joten jouduttuun sen entisen kaverinkanssa lopettamaan tämä. Repe oli lipizan hevonen ja se oli tosi iso ja valkea :) Repe oli varmasti suurin hevonen jolla olen tähän mennessä mennyt. Repen kanssa tuli koettua pari ihan onnistunuttakin tuntia, mutta taas välillä oli todella vaikea esim, nostaa laukkaa kun oli vielä niin lyhyt ettei oikein pohkeet ylttyneet ja tehonneet siihen :D Repestä mulla ei oo oikeesta enempää kerrottavaa...

Repee 055
Repee 017

Vihtori: Vihtori on mun kaverin poni jota kävin ratsatelee ja hoitelee senkaa, se oli niinku tavallaan mulle hoitoponi :D Alotin käymään 27.10.2011 ja ''opetin'' kaverini (eli sen omistajan) kanssa sille laukan. Laukan opettaminen ei ollut helppoa, koska kummallakin oli omanlaiset avut ja yms.Vihtori on luonteeltaa aika tempperamenttinen ja tietenkin shettismäinen. Veteli aika usein päätä alas ja heitti välillä kunnon pukkirodeota. Mulle se ei oikeestaan enää loppuvaiheilla tehny melkee mitää paitsi ehkä parit pukit, mutta pään vetelyä se ei lopettanut :D Nyt Vihtori on kuulemma rauhottunut aika paljon ja ei enää tee oikeestaa mitää pahoja paljoakaan. Opetettiin Vihtori hyppäämään ja totutettiin se ilman satulaa menoon ja mä olin ensimmäinen koekaniini joka sillä oli mennyt piiiiitkään aikaan ilman satulaa. Vihtori meni tosi hyvin ellei täydelliseti ilman satulaa, siitä lähtien me sitte ruvettiikin menee aika useesti ilman satukaa ku Vihtori meni niin paljon paremmin. Syynä pukitteluun ja yms olikin aikalailla väärän kokoinen satula. Vihtorille on nykyään vaihdettu uusi satula ja se on paljon isompi, on kuulemma mennyt nyt paremmin sillä kun vanhalla. Mulle jäi tosi kivoja ja hyviä muistoja ajoilta jolloin menin vihtorilla. Lopetin siinä 2012 ja kävin viimeisen kerran ratsastamassa 29.4.2012. Kiitän kovasti niistä ihanista ajoista joita sain heidän kanssa tallilla viettää ja Vihtori opetti mulle tosi paljon ratsastuksesta ja kuinka pitää jaksaa olla kärsivällinen ;)

IMG_7154
409338_278455652219917_100001664529103_710998_760525614_n (2)
 
Melle: Melleä kävin katsomassa Vihtorin omistajan kanssa 27.9/12 ja olimme jos hyvin toivottomia kun emme meinanneet saada vastauste, että onko tallille ketään jota vois ruveta vuoraamaan. No saatiin sitte sovituksi aika ja mentii kokeilemaan Melleä 9.10/12 Mellen ''koe'' ratsastus meni tosi hyvin ja saatiin tietää että voimme myös hypätä sillä. Mellellä on kisattu aika paljon esteillä ja ollut myös näyttelyissäkin. Melle on myös voittanut todella monet estekisat. Siitä se sitten lähiti mun ja Mellen taival. Olen nyt vuokrannut melleä tasan 3 ja puoli kuukautta. Melle on luonteeltaan todella vauhdikas ja energinen. Melle on saanut myös monet varsat ja onkin jo aika kunnioitettavassa iässä eli Melle täytti vuodenvaihteessa 24.v (niinkuin kaikkien hevosten ikä vaihtyy vuoden vaihteessa, vaikka onkin ihan olemassa se virallinen synttäripäivä) Tää kyseinen kaveri joka omistaa Vihtorin niin lopetti mun kanssa käymisen ja Elli siirtyikin sitte kuvioihin ja ollaan nyt käyty tallilla jo aika kauan yhessä. Ollaan suunniteltu jo tosi paljon kesää ja kesällä tulee varmasti paljon kuvia ja varmasti myös näkee miten paljon olen Mellenkanssa kehittynyt. Taipaleemme siis jatkuu 9.10/12--> eteenpäin! Kiitos jo kaikesta rakas, tahdon viettää kaikki parhaat heppa hetkeni tämän ponin kanssa!
 
Ensimmäinen kerta Mellellä 015
IMG_4035
IMG_3999
IMG_3997
Aattelin kirjottaa Arskasta viksaks koska se on ollut vaa sellai lempi heppa/eniten ratsastamani tuntiponi, mutta silti aattelin kirjottaa koska on ollut mulle todella tärkee :)
 
Arska: Arska siis asustaa StarhillStable nimisellä tallilla ja kävin siellä tunneilla 2009 vuodesta lähtien. Menin aina melkeimpä Arska nimisellä shetlanninponi ruunalla, jolla on korkeutta 107cm Arskalla ratsastamisen lopetin siihen kun en enään käynnyt tunneille Starhilissa. Olen hypännyt Arskalla pariin otteeseen ja vuokrannut sitä pari kertaa jolloin sain mennä ihan yksinäisesti :) Arskalat olen tippunut suurinpiirtein 2 kertaa ja ne oli mun ensimmäiset tippumiset vissiinkin jolloin kipukynnys oli aika alhainen, koska lensin laukasta kylelleen jäsieen maahan, ei muutakuin selkään vaan takas ja siinä se sitten heti unohtuikin. Arska opetti mulle tosi paljon ja kiitos siitä! :3
 
P5290053
Tallilla 23.4.2011 021
Tallilla 23.4.2011 015

1 kommentti:

Julkaisen vain asialliset kommentit!