perjantai 18. huhtikuuta 2014

Innokas pomppija

Heipsun ! Puhuinkin jo viime postauksessa, että hyppään tänään Erkillä. Hypättiin sitten Janinan kanssa yhdessä, oli Kaisakin siinä hetken. Ensin lämmiteltiin rauhassa ponit, kunnes Janinan isä laittoi meille esteet pystyyn, ja eikun hyppäämään. Mentiin ensin kahta ristikkoa jota hypättiin muutaman kerran ''ratanakin''. Siiten nostettiin toinen niistä pystyksi joka hiukan jännitti pitkän hyppytauon jälkeen, no kyllähän se siitä sitten luisti ja nostettiin kummatkin pystyiksi. Erkki innostui aika paljon esteistä, mutta ei liikaa. Sain kuitenkin hiljenneltyä vauhtia kaarteisiin ja yms. Käytiin kävelemässä maastossa pieni lenkki loppukäynneiksi. Ensikerralla mennään ehkä Janinan kanssa maastoon yhdessä, ensikertaa siis odotellessa ! :)

sumee, mutta ei anneta häiritä :) ^^
istunta 5/5...


8 kommenttia:

  1. Miksi annat ponin mennä väärää laukkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin arvasin että joku tulee valittamaan/huomauttamaan tästä asiasta! Yritin vaihtaa, mutta sitten en kerinnytkään enään ennen esteetä. Eipä poni siitä nyt kuole jos välillä vahingossa mennään väärää laukkaa. :)

      Poista
  2. Mitenniin valitin? Kysyin ystävällisesti, miksi väärä laukka, eikä se ole valittamista.. Eihän kukaan väitä, että se siihen kuolisi, mutta poni voi helposti oppia, että väärää laukkaa saa laukata milloin haluaa, jos ei sitä korjaa aina oikeaksi. Kuitenkaan poni ei ole sinun, joten kannattaisiko alkaa kiinnittämään laukkaan huomiota? Helpommin väärällä laukalla hevonen usein esim. kaatuu, kun väärä ei ole hevoselle helppo tapa laukata.. Varsinkaan Erkin laukka ei näytä tasapainoiselta väärässä.. Älä ota tätä kritiikkinä, hieno poni kuitenkin on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasithan että laitoin myös huomauttamisesta? Mutta ei se nyt vain yhdestä kerrasta opi että aina saa laukata väärää, ja tiedän kyllä että kaatuaa helpommin jos on väärä laukkaa. Itse en nää mitään sen suurempaa ongelmaa virheessäni, mutta toki olisin,voinut yrittää enemmän. No en ota en!

      Poista
  3. Kuinka useasti käyt tunneilla tai käytkö jossain ratsastuskoulussa? Huomasin nimittäin todella paljon virheitä toki kaikilta niitä löytyy aina mutta kannustasin käymään tunneilla useammin josset käy jo tai pyytämään esimerkiksi hypätessä jonkun korjaamaan virheitä, nimittäin ohjastuntuma häiritsi se ohja nykii hevosen suuta kokoajan lähinnä laukassa (koht. 0.17-->), onko kukaan sulle koskaan sanonut rauhallisia ja pitkiä ''vetoja'' ? ja sitten tuo väärä laukkakin häiritsi myös ja yritä hevonen asettaa suoraksi esteelle, kädet tasaisesti, älä nojaa eteenpäin laukassa vaa taaksepäin ja pohkeet kiinni esteillä älä tukeudu polvien varaasi ja käytä eka pohkeita ennen ohjaa, häiritsi se kun käänsit hevosta ohjalla et pohkeella..

    VastaaPoista
  4. Aijjahaa...ennen kävin, nyt en ole käynyt vähään aikaan. Tuntien,otto varsinkin esteille on suunnitelmissa, mutta huomautan,myös että itselläni on ollut todella pitkä tauko hyppäämisessä ja vielä kaiken,lisäksi hyppäsin erkillä ekaa kertaa. Mutta kiitos kommentistasi, näistä on hyvä ottaa opikseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Kannattaa aina ottaa neuvot ja ohjeet vastaa jos vaan saatavilla kaikesta oppii ja ne ei ole koskan pahitteeksi päinvastoin :) toivotan sulle hyvää jatkoa hevosten parissa! :)

      Poista

Julkaisen vain asialliset kommentit!